aktuality od 20.10 do 27.10.2024

20 Říj

29. neděle v mezidobí – Den modliteb za misie – 7:45 Za Marii Peterkovu a manžela – 9:15 Za rodinu Pelíškovu, Peterkovu, Šaškovu a duše v očistci, na které nikdo nepamatuje.

PO: – bl. Karel Rakouský – 7:00 Antonína Chalupu a rodiče, Marií Čížkovou a rodiče, Vlastimila Šoba a Karla Řezníčka.

ÚT: – 18:00 Za rodiče Pólovy, syna dceru, živou a zemřelou rodinu.

ST: – Sv. Jana Kapistránského – 18:00 Za syna, dceru, manžela, rodinu Musilovu, dvoje rodiče a duše v očistci. Po mši svaté výstav NSO, Příležitost ke svátosti smíření do 19:15.

ČT: – sv. Antonína Klareta – 18:00 Modlitba růžence – 18:30 Modlitby matek.

PÁ: – 18:00 Za Marii Březkovu, 2 bratry a rodiče.

SO: – 18:00 Za Karla Holuba, dvoje rodiče, Jaroslava Šlechtického a Marii Březkovu.

NE:30. neděle v mezidobí – 9:15 Za živé a zemřelé členy mysliveckého sdružení.

*****

Poděkování za úklid ve farním kostele směřuje ke skupině Pavlínov 1. Štafetu přebírá skupina Pavlínov 2. Děkuji.

Slavíme dnes Světový den modliteb za misie, jehož součástí je i sbírka na misie, která se dostane k adresátům prostřednictvím Papežského misijního díla. Misijní poslání, tedy i hlásat evangelium, jsme všichni obdrželi na křtu. 

Farní cukrárna je dnes na faře po mši sv. v 9:15. Je to příležitost pro ty, kteří nespěchají a chtějí se setkat i druhými, popovídat si. Další je naplánovaná

Oslava sv. Martina v Pavlínověbude v sobotu 9. listopadu. Začátek v 16 hodin mši svatou, následovat bude občerstvení s nádechem husy a volné setkání při hudbě. Zapište si to do kalendáře.

Předvánoční Jarmark. Plán pro letošní rok: Plánujeme, že v letošním roce by byl ji první adventní neděle. Hlavní důvod je, že ve farnosti Uhřínov, v ten den, probíhá farní den a oslava 115 roků od posvěcení kostela. Součástí oslav bude i jarmark. V Měříně bychom na první adventní neděli vstoupili do posvátné adventní doby, jarmark by byl na dvoře fary a po obou mše svatých je naplánovaná farní cukrárna. Prosím tedy, pouvažujte, zda byste přichystali něco do jarmarku již na první neděli adventní. Smyslem není dary zakoupit, ale spíše vytvořit, a tak dát něco ze sebe.

Duchovní obnova v adventní době se plánuje na 7. prosince. Prosím, počítejme s tím.

Oslava Věch svatých a památky zemřelých bude v obvyklém čase. Průvod z kostela na hřbitov spojený s modlitbou za zemřelé bude 1. listopadu po večerní mši svaté.