aktuality od 13.10. do 20.10.2024

12 Říj

NE:28. neděle v mezidobí – 7:45 Za farnost – 9:15 Za rodiče Vaculovy, živou a zemřelou přízeň. 18:00 Modlitba chvály a modlitba za farnost.  

PO: – sv. Kalista I., papeže – 7:00 Za zemřelého Mons. Bohuslava Brabce, P. Františka Tomana, jejich rodiče a sourozence.

ÚT: – sv. Terezie od Ježíše – 7:00 Za rodiče Melkovy, dceru Marii, živou a zemřelou rodinu a duše v očistci. – 18:00 Jersín.

ST: – sv. Hedviky a sv. Markéty Marie Alacoque – 14:00 Pohřeb paní Marie Krejzlové z Černé. – 18:00 Za Aloise Fraňka, živou a zemřelou rodinu. Po mši svaté výstav NSO, Příležitost ke svátosti smíření do 19:15.

ČT: – sv. Ignáce z Antiochie, mučedníka – 18:00 Modlitba růžence – 18:30 Modlitby matek.

PÁ: – Svátek sv. Lukáše, evangelisty – 18:00 Za živou a zemřelou rodinu Chlubnovu, Rosovu a otce Františka.

SO: – 7:00 Za Františka a Marii Bočánkovy, syny a vnuka.

NE:Sobotní památka Panny Marie29. neděle v mezidobí – Den modliteb za misie – 7:45 Za Marii Peterkovu a manžela

– 9:15 Za rodinu Pelíškovu, Peterkovu, Šaškovu a duše v očistci, na které nikdo nepamatuje.

Slavíme dnes Světový den modliteb za misie, jehož součástí je i sbírka na misie, která se dostane k adresátům prostřednictvím Papežského misijního díla. Misijní poslání, tedy i hlásat evangelium, jsme všichni obdrželi na křtu.  

Poděkování za úklid ve farním kostele směřuje ke skupině z Jersína. Štafetu přebírá skupina Pavlínov 1. Děkuji.

Modlitba chvály a společné modlitby za farnost budou dnes večer v 18 hodin. Setkání může posloužit i jako příprava na prožívání Milostivého roku spásy 2025.

Farní cukrárna v měsíci říjnu je dnes na faře po mši sv. v 9:15. Co cukrárny jste zváni také i příští neděli. Je to příležitost pro ty, kteří nespěchají a chtějí se setkat i druhými, popovídat si.

Misijní neděle

 Jděte a pozvěte na hostinu všechny! (srov. Mt 22,9) to je letošní téma Světového dne misií, u nás známého pod názvem Misijní neděle. Ta je pozváním i novou příležitostí k oživení našeho misijního postoje, který se projeví podporou misionářů v dalekých zemích, i naším zapojením do misie v Českých zemích. Z misijního poslání církve nikdo není vyloučen a Pán od nás všech očekává, že se odvážíme vydat tam, kde chybí naděje a důstojnost, tam, kde lidé žijí bez radosti z evangelia. Během Misijní neděle se všichni společně modlí a finančně přispívají do světového fondu solidarity, ze kterého jsou podporovány projekty na pomoc potřebným a mladým církvím ve všech kontinentech skrze projekty Papežského misijního díla šíření víry.

      Využívám této příležitosti, abych Vám upřímně poděkoval za modlitby a veškerou podporu papežských misií v loňském roce. Jsem opravdu hrdý na dárce z České republiky. Díky Vaší štědrosti jsme poskytli pomoc chudým lidem v šesti zemích tří kontinentů částkou více než 18,1 milionů korun. Pomáháme tak v Zambii, Malawi, Ugandě, Bangladéši, Srí Lance a Papui Nové Guinei s pastoračními a edukačními projekty. Podporujeme katechisty, provoz křesťanských rádií, stavby a opravy kostelů a kaplí. Pomáháme lidem zlepšovat životní podmínky. Podporou řeholních kongregací a diecézních organizací podáváme pomocnou ruku všem potřebným. Z listu Leoše Halbrťáta k misiím.