aktuality od 29.9. do 6.10.2024

29 Zář

NE:26. neděle v mezidobí – 9:15 Za rodiče Bártovy, Tomanovy, Švihálkovy, Zemanovy a Jiřího Póla – 11:00 – Poutní mše svatá v Blízkově – 14:00 Svátostné požehnání.

PO: – sv. Jeronýma – 7:00 Za Stanislava Holána, živou a zemřelou přízeň.

ÚT: – sv. Terezie od dítěte Ježíše – 7:00 Za Jana Sedláčka, manželku, živou a zemřelou rodinu a duše v očistci. Po mši sv. do 8:15 je výstav Nejsvětější svátosti, příležitost k svátosti smíření. – 18:00 Pavlínov.

ST: – Svatých andělů strážných – 18:00 Za rodinu Pelíškovu, Peterkovu, Šaškovu a duše v očistci, na které nikdo nepamatuje. Po mši svaté výstav NSO, Příležitost ke svátosti smíření do 19:15.

ČT: – 18:00 Modlitba růžence – 18:30 Modlitby matek.

PÁ: – sv. Františka z Assisi – 17:00 Výstav Nejsvětější svátosti, osobní modlitba, příležitost k sv. smíření. 18:00 Františka Doležala, sestru Annu, za manželku Marii, 2 rodiče a duše v očistci, na které nikdo nepamatuje.

SO: – sv. Faustyna Kovalská  -7:00 Za Ludvíka Vidláka, manželku, rodiče a Vladimíra Krejčího. 14:00 Pohřeb pana Františka čermáka z Měřína.

NE:27. neděle v mezidobí – 7:45 Za zemřelé rodiče Čermákovy, živou a zemřelou přízeň a duše v očistci – 9:15 Za farnost

****

Poděkování za úklid ve farním kostele směřuje ke skupině z Blízkova. Štafetu přebírá skupina z Černé.

Poděkování všem, kdo jste přispěli do sbírky na farnost. Celkem jste darovali 19 270 Kč.

Poděkování za dary pro farnost. Darovali jste během týdne 5000 Kč.

Dnešní sbírka je určena na pomoc lidem, kteří jsou v nouzi kvůli povodním. Sbírku organizuje Česká biskupská konference, ve spojení s Českou katolickou charitou.

Modlitby matek zvou na modlitební setkání, v pořadí třetí. Dnes začínáme v 18 hodin. Modlíme se za naše rodiny, děti. Když se modlíme, nejsme bezmocní.

Pěší putování do Netína na 1. sobotu v měsíci. Odchod od fary v 16:15. Pouť obětujeme za naše rodiny, děti.

Pěší pouť do Slavkovic u příležitosti svátku sestry Faustyny. Odchod od fary v neděli v 6:30, bohoslužba ve Slavkovicích v 15hodin.

Pouť do Říma. Biskupové českých a moravských diecézí vyzývají v termínu 26. – 31. března 2025 ke společné národní pouti do Říma v rámci Jubilejního roku 2025. Za brněnskou diecézi vypravujeme autobusy prostřednictvím CK VOMA z Třebíče. Zvýhodněná cena při přihlášení do 31. 10. 2024.

Kalendáře na příští rok je možné zakoupit v sakristii. Cena je 79 Kč.

Katecheze pro dospělé v Osové Bítýšce se uskutečňuje 1x za měsíc. Nejbližší setkání 10. října. Info na plakátě pod věží. Doporučujeme.

Děkanské setkání mládeže v Křižanově. 22.11. – 23.11. Info na plakátě.

Jeden člověk popisuje svoji účast na mši svaté: Jeden člověk popisuje svoji účast na mši svaté v jednom společenství na misijním území. (je to svě dectví o hluboké víře v Ježíšovu přítomnost a moc.)  Bylo tam velké množství lidí, a protože se nemohli vydat do kostelíka, tak se mše svatá slavila na volném prostranství. Před mši svatou jeho pozornost upoutal nemoci pokřivený chlapec, kterého přinášela jeho matka. Nesla ho ke knězi a prosila ho o modlitbu. Kněz řekl, ať ho položí pod stůl, na kterém bude slavena eucharistie. Mše svatá proběhla jako obvykle.  Po skončení se šel podívat, co je s tím chlapcem, ale po stolem ho nenašel. Poznal matku, která ho přinesla, stála nedaleko.  Šel za ní a ptal se, kde chlapec je.  Ona ukázala na hlouček dětí, které si hrály a vesele skotačili. Když žena spatřila moje překvapení, nechápavě se mě zeptala: „Cožpak vy nevíte, že zde byl Ježíš?“     

My dost často stojíme v řadě s lidmi, kteří prohlašují: já proti Kristu, proti druhým nic nemám… to je jistě důležité, ale máme něco s nimi?