aktuality od8.9. do 15.9.2024

8 Zář

NE: – 23. neděle v mezidobí – Narození Panny Marie – 7:45 Za Aloisii a Bohumíra Simajchlovy, živou a zemřelou rodinu Kuřátkovu – 9:15 Za farnost. 18:00 Společně chválíme a modlíme se za farnost.

PO: – sv. Petra Klavera – 7:00 Za rodiče Martinkovy, bratra, sestru, manžela, celou živou a zemřelou přízeň a duše v očistci.

ÚT: – bl. Karla Spinoly – 7:00 Za Marii Krejčovu, živou a zemřelou rodinu, po mši svaté výstav NSO, příležitost ke svátosti smíření do 8:15- 18:00 Meziříčko.
ST: – 18:00 Za rodinu Řezníčkovu, Kalnou Malcovu a duše v očistci. Po mši svaté výstav NSO, Příležitost ke svátosti smíření do 20:15.
ČT: Jména Panny Marie – 18:00 Modlitba růžence – 18:30 Modlitby matek.
PÁ: – sv. Jana Zlatoústého, biskupa a učitele církve – 18:00 Na poděkování Pánu Bohu, za dobrodince, obrácení hříšníku a duše v očistci
SO: – Svátek povýšení svatého kříže – 7:00 Za živou a zemřelou rodinu Chlubnovu, Rosovu a otce Františka.

NE:Panny Marie Bolestné – 24. neděle v mezidobí – 7:45 Za farnost – 9:15 – Na poděkování Pánu Bohu za dožití se požehnaného věku s prosbou o další Boží pomoc a ochranu pro celou rodinu.

Poděkování za úklid v kostele směřuje ke skupině Nová Zhoř, Dědkov. Štafetu přebírá skupina Meziříčko. 

Pouť Nového Jeruzaléma bude ve čtvrtek 12. září v Pavlově. Začátek v 18 hodin. Hlavní celebrant je P Mgr. Milan Pazdera, novokněz.

Pouť do Žarošic na Zlatou sobotu bude 14. září. Odjezd autobusu od fary v 13:15. Ještě je možné doplnit místa v autobusu.

Národní pouť v rámci milostivého roku bude příští rok koncem března. Informace jsou na internetu, v tištěné podobě na stolku u vstupu do kostela. Zájemci, přihlaste se co nejdříve, kvůli levnější variantě a společnému místu v autobusu.

Sbírka na církevní školy bude příští neděli. Sbírka pro farnost o týden později.

Poděkování za úrodu bude v neděli 22. září, při mši svaté v 9:15.

Výuka náboženství ve škole začíná v pondělí 16. září. Rozvrh hodin je na internetu, také z informací ve škole.

Děkuji rodičům i dětem, že již přichází v pátek na mši svatou, která je zaměřena pro děti. S plným zaměřením začneme třetí pátek v měsíci – 20.9.

Papež František vyhlásil tento rok rokem modlitby. Máme se učit modlitbu více poznávat, v modlitbě se zdokonalovat, nalézt její hodnotu. Modlitba je nezbytná k utváření společenství s Bohem i druhými lidmi. Modlitbou se připravujeme na prožívání svatého roku 2025 a získávání Božích darů.

Vždy druhou neděli v měsíci jsou v kostele modlitby chvály. Při této modlitbě chceme také prosit za posvěcení naší farnosti, za víru v Boha pro všechny. Za vaše starosti i těžkosti, které prožíváte. Konkrétní úmysly je možné anonymně, krátce napsat a vkládat po celý měsíc ke sv. Antonínovi.

Pane, nauč nás modlit se! „Ježíš si nejen přeje, abychom se modlili, jako se modlí on, ale ujišťuje nás rovněž, že i kdyby naše pokusy o modlitbu byly naprosto marné a neúčinné, můžeme vždycky spoléhat na jeho modlitbu. Musíme si uvědomovat, že Ježíš se za mne modlí“