aktuality od 1.9. do 8.9.2024

31 Srp

NE: – 22. neděle v mezidobí – 7:45 Za Karla Šaška, dvoje rodiče a syna, živou a zemřelou přízeň a duše v očistci 9:15 Za farnost, zvláště za Boží požehnání do nového školního roku.

PO: – 7:00 Za farnost.

ÚT: – 7:00 Za nemocnou osobu, po mši svaté výstav NSO, příležitost ke svátosti smíření do 8:15- 18:00 Pavlínov.

ST: – 18:00 Za rodinu Blažkovu, Paikovu, Čermákovu, Necidovu a duše v očistci. Po mši svaté výstav NSO, Příležitost ke svátosti smíření do 20:15.

ČT: Památka sv. Terezie z Kalkaty – 18:00 Modlitba růžence – 18:30 Modlitby matek.

PÁ: – – První pátek v měsíci – 17:00 Výstav Nejsvětější svátosti, příležitost k přijetí sv. smíření – 18:00 Za dvoje rodiče, Boží požehnání pro celou rodinu a obrácení hříšníků.

SO: – První sobota v měsíci – 7:00 Za dceru, syna a manžela Františka Padalíka, sestru, 2 švagry, dvoje rodiče, rodinu Fialovu, Peroutkovu a duše v očistci.

NE: – 23. neděle v mezidobí – Narození Panny Marie – 7:45 Za Aloisii a Bohumíra Simajchlovy, živou a zemřelou rodinu Kuřátkovu – 9:15 Za farnost.

Poděkování za úklid v kostele směřuje ke skupině Měřín 4. Štafetu přebírá skupina Nová Zhoř, Dědkov.

Poděkování za dary pro kostel. Celkem jste darovali 3 000 Kč.

Poděkování všem rodičům, kteří jste povzbudili děti k přijetí svátosti smíření, na počátku nového školního roku. Poděkování i za to, že je i nadále vedete k pravidelnému přistupování ke svatému přijímání. Vhodným časem k přistoupení ke svátosti smíření je okolo prvního pátku v měsíci. Dobrá příprava na přijetí svátosti je užitečnou duchovní formací. To platí obecně, tedy i pro dospělé.

Společně doprovázet děti ve víře je možné díky aktivitě živého růžence. Bližší informace u kněze nebo paní varhanice Pacalové. Modlit se společně za naše rodiny je také možné při slavení první soboty v měsíci. Tento den se zvláště modlíme za nová duchovní povolání a za naše rodiny. Společnou modlitbou může být i pěší putování do Netína. Odchod od fary je 7. září v 16:15. Začátek bohoslužby je v 18 hodin.

Pouť autobusem do Žarošic na Zlatou sobotu je 14. září v 13.15 od fary. Přihlásit se je možné v sakristii nebo u kněze, a to nejpozději do 8. září. Prosím, dodržte termín kvůli objednávce autobusu.

Mše svaté pro děti: První neděle v měsíci v 9:15. Ochotníky prosím o pomoc, přihlaste se. Dále pak každý pátek v měsíci, kdy třetí pátek bude věnován dětem, které již přistoupily k prvnímu svatého přijímání. Všechny děti i mladé zveme ke slavení prvních pátků.

Výuka náboženství ve škole začíná v pondělí 16. září. Rozvrh pro jednotlivé třídy je vyvěšen na internetových stránkách farnosti.

První farní cukrárna  – příležitost k setkávání farníků po mši svaté – začíná 8. září, po druhé mši svaté. Všechny srdečně zveme.  

Poděkování za úrodu ve farnosti bude 22. září, při mši svaté v 9:15. Připravujme si i něco z naší úrody.

Neděle 1. září slavíme den modliteb za péči o stvoření. Země patří Pánu Bohu, On ji stvořil a předal ji jako dar k užívání lidem. Nejsme vlastníky, ale správci. Modleme se, aby to tak bylo a zůstalo.