aktuality od 25.8. do 1.9.2024

24 Srp

NE: – 21. neděle v mezidobí – 7:45 Za farnost 9:15 Za Pavla Mejzlíka, rodiče, živou a zemřelou rodinu a Miloše Neumana.

PO: – 7:00 Za Elišku a Karolinu Fialovy, prarodiče Fialovy a celou rodinu Fialovu. – 19:00 Blízkov.

ÚT: – Památka sv. Moniky – 7:00 Za živou a zemřelou rodiny Kalnovu a Novotnovu. Po mši svaté výstav NSO do 8:15, – 19:00 Černá.

ST: – Památka sv. Augustina – 19:00 Za Jarmilu a Ladislava Drápelovy, dceru, rodiče, sourozence, za rodiče Sobotkovy a jejich děti. Po mši svaté výstav NSO, Příležitost ke svátosti smíření do 20:15.

ČT: Umučení sv. Jana Křtitele -18:00 Modl. růžence – 18:30 Modlitby matek.

PÁ: – 18:00 Příležitost k přijetí sv. smíření, zvláště pro děti – 19:00 Za rodiče Hnízdilovy a Mrázkovy, rodinu Urbanovu, Vrábelovu, Šanderovu a Šplíchalovu a Václava Hnízdila.

SO: – 7:00 Za Bořivoje Zachu, sourozence a živou rodinu

NE: – 22. neděle v mezidobí – 7:45 Za Karla Šaška, dvoje rodiče a syna, živou a zemřelou přízeň a duše v očistci 9:15 Za farnost, zvláště za Boží požehnání do nového školního roku.

Poděkování za úklid v kostele směřuje ke skupině Měřín 4. Štafetu přebírá skupina Nová Zhoř, Dědkov.

Poděkování za dary pro kostel. Celkem jste darovali 5 000 Kč.

Poděkování všem, kdo odpověděli na prosbu o pomoc při údržbě našeho kostela a farní budovy se zahradou. Poděkování skupince seniorů, za úpravu terénu za kostelem u toalet, neseniorům za dočistění a nátěr zábradlí na pergole ve farním dvoře, přípravu nátěru plechové střechy na farním skládku v zahradě. Zde prosím o pomoc s očistěním a nátěrem střechy – přihlaste se, prosím. Prosím také o pomoc s vyklízením jedné z místností ve farním dvoře a úklidu v dalších. Je třeba 8 – 10 pomocníků. Brigádu chceme uskutečnit v úterý a středu vždy od 15:30 do večera. Přijďte dle vašich možností.     

Pro připomínku a další oznámení

Žehnání dětí, rodičů, pedagogů na počátku nového školního roku bude v neděli 1. září, při mši svaté v 9:15. Vhodné je vstoupit do nového roku s Pánem Ježíšem. Příležitost k přijetí svátosti smíření bude v pátek 30. srpna, také před každou mši svatou. Děti si mohou přinést k požehnání i nějaké předměty náboženské úcty, či jiné, které je budou v novém školním roce provázet.   

20. Diecézní pouť rodin bude31. srpna 2024 v Předklášteří u Tišnova. Možná není možné být na celém programu, možná by se našel čas, třeba jen na mši svatou. Poutě mají obrovský význam a jsou velikým zdrojem Božího požehnání. Často hledáme důvody, proč to nejde, porozhlédněme se, zda by to přece jen nešlo.

Pouť na Zlatou sobotu do Žarošic bude 14. září odpoledne. Zájemci, přihlaste se v sakristii do 8. září. Pokud to bude možné, pojedeme i se sochou Panny Marie. Děti se mohou účastnit poutě za sníženou cenu. Prosím o pomoc při přípravě.  

Odpolední putování do Jaroměřic nad Rokytnou připravujeme říjnovou sobotu. Jedná se o prohlídku nádherně opraveného kostela a návštěvu některého dalšího místa. Může to být klášter v Nové Říši, místa babických událostí, Kostelní Vydří…

Poděkování za úrodu bude v naší farnosti v neděli 22. září.

Přeji všem požehnaný čas v blízkosti Pána Ježíše.