aktuality od 18.8. do 25.8.2024

18 Srp

NE: – 20. neděle v mezidobí – 7:45 Za Františka a Annu Sýkorovy, rodiče Pólovy, živou a zemřelou rodinu.

PO: – 7:00 Za rodiče Peksovy, Josefa Hladíka, P. Františka Peksu, Jiřího Havlíčka, Antonína Zemana, živé a zemřelé příbuzné.

ÚT: – Památka sv. Bernarda, opata a učitele církve – 7:00 Za farnost. Po mši svaté výstav NSO, příležitost ke svátosti smíření do 8:15- 19:00 Jersín

ST: – Památka sv. Pia X., papeže – 19:00 Za rodinu Mužátkovu, Jonákovu, Soukopovu, Krčilovu, Řezníčkovu a duše v očistci. Po mši svaté výstav NSO, Příležitost ke svátosti smíření do 20:15.

ČT: Památka Panny Marie Královny – 18:00 Modlitba růžence – 18:30 Modlitby matek.

PÁ: – 19:00 Za rodiče Mrázovy, Jana Peterku, Josefa Hladíka, živou a zemřelou rodinu

SO: – Svátek sv. Bartoloměje, apoštola – 7:00 Za Josefa a Marii Foltinovy, 2 rodiče, sourozence, duše v očistci a Karla Válku.
NE: – 21. neděle v mezidobí – 7:45 Za farnost 9:15 Za Pavla Mejzlíka, rodiče, živou a zemřelou rodinu a Miloše Neumana.

Poděkování za úklid v kostele směřuje ke skupině Měřín 2. Štafetu přebírá skupina Měřín 3.

Poděkování za dary pro kostel. Celkem jste darovali 10 000 Kč.

Opakovaná prosba: Generální oprava toalet u kostela je téměř u konce. Je třeba ještě natřít fasádu. Pokud by se někdo z farníků našel, prosím, dejte co nejdříve vědět.

Pomoc při údržbě na faře. Děkuji všem, kteří jste si již našli své místo v životě farnosti, a některé věci jste si vzali za své a ochotně se o ně staráte. Farní budova slouží po rekonstrukci více jak deset roků. Průběžně zajišťujeme i běžnou údržbu. Nyní je třeba provést v brzké době nátěr zábradlí na pergole – dřevo je dostatečně vyschlé. Také nátěr plechové střechy nad skládkem. Práce není těžká, mohou ji vykonat mladí i starší, muži i ženy. Bude toto sdělení korunované úspěchem?         

XXIV. pěší pouť na Velehrad – odchod poutníků. Poutníci vyjdou: z Netína v pondělí 19.8. V 15:15 h. mše svatá a po ní se odchází. Z Velkého Meziříčí v úterý 20.8. v 6:30 h. mše svatá, po ní se poutníci vydávají na cestu. Je možné se k poutníkům přidat a společně s nimi jít jen několik kilometrů. 

20. Diecézní pouť rodin bude31. srpna 2024 v Předklášteří u Tišnova. Často hledáme důvody, proč to nejde, porozhlédněme se, zda by to přece jen nešlo.

Pouť na Zlatou sobotu do Žarošic bude 14. září odpoledne. Zájemci, přihlaste se v sakristii do 8. září. 

Odpolední putování do Jaroměřic nad Rokytnou připravujeme říjnovou sobotu.

Žehnání dětí, rodičů, pedagogů na počátku nového školního roku bude v neděli 1. září, při mši svaté v 9:15. Vhodné je vstoupit do nového roku s Pánem Ježíšem. Příležitost k přijetí svátosti smíření bude v pátek 30. srpna.

U nanebevzetí Panny Marie Boží působení neskončilo.

Maria se stává královnou nebe i země.

Apoštol nás ujišťuje: že pro naše spojení s Kristem,
budeme s Kristem i kralovat.
. Těšme se tedy navzájem těmito slovy.